Ελεύθερο χειμερινό camping

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

bourboulithra δημιούργησε το θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Γεια σας,

Φέτος το χειμώνα σκεφτόμαστε με φίλους να επιχειρήσουμε να κάνουμε ελεύθερο χειμερινό camping. Ακόμα δεν έχουμε οργανώσει τις καλοκαιρινες διακοπές, τις χειμερινές συζητάμε. Έχουμε δοκιμασει σε οργανωμένο το χειμώνα, και δεν πολυτρελαθήκαμε λόγω κυρίως του ότι δεν υπήρχε αρκετή βλάστηση τριγύρω. Ξέρετε καμία περιοχή που να μπορούμε να το κάνουμε αυτό? Ή έστω κανένα camping που να δουλεύει χειμώνα και να είναι και μέσα σε δασική περιοχή? Ευχαριστώ.
#12002

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 64
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12

strofimios απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Καλημερα!
Καινουργιος και εγω στο forum αλλα σχετικα παλιος στην "υποθεση" camping.
Για ελευθερο πας οπου θες και οσο αντεχεις τις συνθηκες.Το χειμωνα ειναι πιο ευκολα απο οτι το καλοκαιρι αφου η αστυνομια δεν ασχολειται και δεν ειναι αντιπυρικη περιοδος.
Δεν ξερω σε ποιο μερος εισαι οποτε μην βαλεις τις φωνες για τις αποστασεις.
Καλη φαση ειναι να στησεις εξω απο το καταφυγιο της Βωβουσας.Ο καταφυγιαρχης ειναι οκ και δεν εχει κανενα προβλημα.Με ελαχιστα χρηματα τρωτε στο καταφυγιο και κανετε μπανιο(αυτα εαν θελετε).www.katafigiovaliacalda.com/grmain.htm

Ενα αλλο,στο οποιο ομως δεν εχω παει,ειναι αυτο www.e-naousa.gr/article.php?naousa=107
Εννοειται φυσικα οτι ο χειμωνας στη Βωβουσα ειναι βαρυς και πρεπει να πατε προετοιμασμενοι.
Το site του μετ.σταθμου του χωριου για να γνωριζετε τι παιζει πριν πατε penteli.meteo.gr/stations/vovoussa/
#13275

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 55
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 13

GWGW απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Καλημέρα. Έχεις ξανακάνει ελεύθερο χειμερινό κάμπινγκ ξανά? Γιατί εδώ μιλάμε για τελείως διαφορετικές συνθήκες και κατά συνέπεια τελείως διαφορετικός εξοπλισμός. Είσαι εντελώς εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που αλλάζουν απρόοπτα (από ήλιο ξαφνικά ομίχλη που δεν βλέπεις στο μισό μέτρο και μετά χιόνι και το πρωί πάλι ήλιο)και χρειάζεται αρκετά μεγάλη εμπειρία.Και όλα αυτά σε ένα υψόμετρό 1000-1100μ, όχι τίποτα το τρομερό.Εγ'ω το κάνω αρκετά χρόνια τώρα στην Οίτη και έχω να σου πω οτι δεν είναι και τόσο απλό.Το θετικό με μένα είναι οτι βρέθηκα με άτομα που έχουν τεράστια εμπειρία με το χειμερινό ελεύθερο οπότε έμαθα απ αυτούς.Αν δεν το έχεις επιχειρήσει ξανά θα σου πρότεινα να ξεκινήσετε από ένα σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο και για αρχή ας είστε σχετικά κοντά σε κάποιο χωριό ή καταφύγιο..Οτι χρειαστείς ρώτα :) Στη φωτό που σου έβαλα ξεκινήσαμε και φτάσαμε εκεί με ηλιοφάνεια.Όλο αυτό το χιόνι που βλέπεις έπεσε τη νύχτα.Και το πρωί πάλι ήλιος :whistling:
#13285
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Όταν λέμε χειμερινό κάμπινγκ δεν εννοούμε αποκλειστικά ορειβατικό κάμπινγκ. καλά θα ήταν να ξεκινήσεις από ήπιο υψόμετρο, αν βέβαια θέλεις βουνό και δεν προτιμάς θάλασσα, που επίσης είναι πολύ όμορφα τον χειμώνα.
Στο βουνό καλό είναι για αρχή να μην ξεπεράσεις τα 800 μέτρα υψόμετρο και να μην απομακρυνθείς πολύ από κάποια σημεία αναφοράς, όπως ένα κόντινο χωριό ή ένα ορειβατικό καταφύγιο.

Σε γενικές γραμμές θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάποια τοποθεσία στη Νότια Ελλάδα, καλύτερα στην Πελοπόννησο ή στην Εύβοια. Οι κλιματικές συνθήκες θα είναι σίγουρα πιο ήπιες. Αν είστε στην Αθήνα θα σε εξυπήρετήσει κι από άποψη ώρας, μην ξεχνάς ότι τους χειμερινούς μήνες η μέρα είναι μικρότερη και θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να βρείτε σωστό μέρος για στήσιμο και για να τακτοποιηθείτε. Καλό είναι αυτό να γίνει με το φως της μέρας. Βεβαίως και σε άλλες πιο βόρειες τοποθεσίες μπορείς να περάσεις πολύ ωραία, μια ενημέρωση για τια καιρικές συνθήκες που προβλέπονται και μια καλή οργάνωση του ταξιδιού, πάντα βοηθούν.

Κάνω συχνά χειμερινή κατασκήνωση με εξοπλισμό όχι πολύ διαφορετικό από αυτόν της καλοκαιρινής. Βεβαίως επιλεγω σχεδόν πάντα ή παραθαλάσσιες περιοχές ή μικρό υψόμετρο. Με τα χρόνια βελτίωσα τον εξοπλισμό μου με πράγματα που είδα ότι μου χρειάζονται. Το ίδιο προτείνω να κάνεις κι εσύ. Ξεκίνα με ότι έχεις για περιορισμένο χρόνο (ίσως μία διανυκτέρευση στην αρχή και με καλές κλιματικές συνθήκες) και στην πορεία βλέπεις τι σου χρειάζεται πραγματικά, το αγοράζεις και κάνεις το "ποιοτικό άλμα".
Από τη δική μου εμπειρία τα σπουδαιότερα πράγματα σε ότι αφορά στον εξοπλισμό για το χειμερινό κάμπινγκ (εκτός φυσικά των βασικών) είναι τα εξής : 1) ένας καλός χειμερινός υπνόσακος, πράγμα πολύ πιο σημαντικό και από τη σκηνή. 2) μια εστία γκαζιού και 3) υψηλός βαθμός προσαρμοστικότητας.

Ο υπνόσακος θα σου εξασφαλίσει έναν αξιοπρεπή ύπνο, αλλά και ένα καλό επίπεδο θερμοκρασίας τυλιγμένος με αυτόν μέσα στη σκηνή σου. Με το γκαζάκι θα μπορείς να ζεστάνεις λίγο νερό που θα σου χρειαστεί και για την προσωπική σου υγιεινή η προσαρμοστικότητα θα σε βοηθήσει να βρεις τα "κόζια" σου εύκολα γιατί στο χειμερινό κάμπινγκ οι συνθήκες είναι διαφορετικές (για παράδειγμα θα περνάς περισσότερη ώρα μέσα στη σκηνή απ' ότι το καλοκαίρι, θα χρησιμοποιείς περισσότερο μωρομάντιλα από τρεχούμενο νερό για την καθαριότητα σου κ.λπ.)

Καλές κατασκηνώσεις!
#13286

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Mariposa απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Παιδιά γεια χαρά κι από εμένα,

εγώ πάντα επιχειρώ camping το χειμώνα γιατί ακριβώς έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, κανένα άγχος για κυνήγι όπως προαναφέρθηκε και επιπρόσθετα απίστευτη πρόσβαση σε ήρεμα locations τα οποία κατά τη θερινή περίοδο είναι απροσπέλαστα. Λιγότερες ανάγκες για νερό, φαγητό, λιγότερη ταλαιπωρία σε σχέση με τις θερμοκρασίες....Βασική προϋπόθεση μια καλή σκηνή 4 seasons, η επένδυση αξίζει. Μία ακόμη διευκρίνιση για το τί αντιλαμβάνομαι εγώ "χεομερινό κάμπινγκ" και πώς το βιώνω. Φυσικά δεν εννοώ επουδενί ορεινό. Είμαι παραλιάτη, ανεξαρτήτου καιρού. Στη θάλασσα πάντα οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες, ο ήλιος πάντα αξιοποιείται κατά τη διάρκεια της μέρας και είναι πολύ πιο ασφαλές το να ανάψεις φωτιά τις βραδυνές ώρες.
Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα παραλίες της Εύβοιας, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, έξω από την Κάρυστο ή το Μαρμάρι, με πλούσια βλάστηση και ήρεμη θάλασσα, εννοώ χωρίς κύμα, εύκολα προσβάσιμες και πολύ κοντινές από Αττική.
Το καλό είναι πως πάντα υπάρχουν και 1-2 ακόμη σκηνές γιατί το χειμώνα παίζουν και "πεσιματικές" άλλου τύπου, ιδιαίτερα σε παραλίες του Πηλίου, τις οποίες γι αυτό το λόγο και μόνο δε συνιστώ το φθινόπωρο, ούτε και την άνοιξη όμως, εκτός αν πηγαίνει κανείς με μεγάλη παρέα.
Εν όψει τριημέρου ...Καλές διακοπές!
#13567

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

lightgear απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Αξίζει να δοκιμάσει κανείς να στήσει τη σκηνή του το χειμώνα στο βουνό ή στη θάλασσα. Ειδικά για τους χειμερινούς κολυμβητές η επιλογή μιας παραθαλάσσιας τοποθεσίας προσφέρει πολλές χαρές. Η κατασκήνωση το χειμώνα μπορεί να εμπεριέχει μερικές δυσκολίες παραπάνω, όμως με λίγη προετοιμασία είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε το ίδιο ή και περισσότερο από το καλοκαίρι. Απλά ίσως χρειαστείτε καλύτερα είδη camping από αυτά που χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι.
#13705

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Η ελεύθερη κατασκήνωση το χειμώνα προσφέρει καταπληκτικές εμπειρίες τόσο στη θάλασσα όσο πολύ περισσότερο στο βουνό.Όμως, παιδιά, ΠΡΟΣΟΧΗ ιδιαιτέρως στο βουνό και πολύ περισσότερο οι άπειροι κατασκηνωτές. Οι συνθήκες και οι ανάγκες διαβίωσης είναι τελείως διαφορετικές από αυτές του καλοκαιριού.Στο βουνό θα χρειαστεί πιο "ειδίκος" εξοπλισμός, περισσότερες γνώσεις, ίσως και καλή φυσική κατάσταση και σίγουρα πολύ προσοχή στο σχεδιασμό της όλης εκδρομής.Επίσης αν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ενός τζιπ θα βοηθούσε στην ασφάλεια και στη διασκέδασή σας.
#13707

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

RAV4 απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο χειμερινό camping

Ένα υπέροχο μέρος για τούς λάτρεις του χειμερινού είναι ο τσιβλος με την υπέροχη λίμνη
#20860

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ