Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Mariposa δημιούργησε το θέμα: Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

Γεια χαρά σε όλους,
για ακόμη μια φορά έφτασε η ώρα για διακοπές και δεν έχουμε αποφασίσει τον προορισμό. Παίζεται μεταξύ Κιμώλου και Φολεγάνδρου. Ελλείψει πληροφοριών για την Κίμωλο, παρόλο που είναι διακαής πόθος , δεν το αποφασίζουμε. Ένα βασικό στοιχείο είναι ότι φανταζόμαστε ότι στην Κίμωλο έχει πιο ωραίο κόσμο και πιο 30+ κοινό απ' ό,τι στην Φολέγανδρο. Έχει κανείς προσωπική άποψη; Αν παίζουν πληροφορίες ακόμη κ για δωμάτιο ή για το στυλ διασκέδασης στο νησί, είτε στο ένα είτε στο άλλο, με σώζετε. Φέτος, θα πάμε 2 κοπέλες χωρίς αγόρια και θα θέλαμε να ξέρουμε σε ποιο νησί έχει καλύτερα παρεϊστικα ας πούμε vibes. Βασική πληροφορία, δεν παίρνουμε αμάξι. Τέλος, πληροφορίες λένε ότι το κάμπινγκ στη Φολέγανδρο είναι άθλιο. Ισχύει ;
#14638

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Popi2302 απάντησε στο θέμα: Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

Καλησπέρα. Για Κίμωλο δεν γνωρίζω τίποτα, αλλά Φολέγανδρο πήγα πέρυσι με το αγόρι μου:
Πανέμορφο νησί με λίγες αλλά πολύ ωραίες παραλίες και πανέμορφη χώρα με αρκετά μπαράκια και ταβερνάκια (λίγο τσιμπημένα θα έλεγα). Ωραίο κλίμα γενικά όσον αφορά την διασκέδαση, όμως η δική μας εκτίμηση ήταν ότι το νησί ήταν περισσότερο για ζευγαροκατάσταση και όχι τόσο για παρέα. Επαιζαν πάρα πολλά ζευγάρια και όχι τόσο πολλές παρέες... Ο τρόπος που είναι στημένη η διασκέδαση στη χώρα (όλα τα μπαράκια μαζί που επειδή είναι πολύ μικρά κάθονται όλοι έξω στην πλατεία ακόμα και στα πεζούλια με τα ρακόμελα στο χέρι) είναι πολύ ωραία φάση και ευνοεί τις γνωριμίες μεταξύ του κόσμου..εμείς γνωρίσαμε πάρα πολύ κόσμο μέσα σε 6 μέρες που μείναμε..
Αναφορικά με το camping του νησιού είναι σχετικά παλιό..νιώθεις λες και έχει μείνει μια δεκαετία πίσω...είναι βέβαια πολύ ήσυχο και δεν έχει αυτό τον πανικό που συναντάς συνήθως τον αύγουστο στα καμπινγκ. Έχει σκιές για να στήσεις και αρκετό χώρο ώστε να μην είσαι κολλητά με τους γείτονες... Συνήθως δεν παίζει ζεστό νερό και από άποψη υποδομών, όπως είπα και πιο πάνω, είναι σαν να ναι λίγο ξεχασμένο, σε σημείο όμως που θεωρώ ότι δεν είναι απαγορευτικό για κάποιον. Δεν ξέρω και τι ακριβώς ψάχνεις από άποψη υποδομών για να σου πω...Αααααα επίσης πολύ σημαντικό ότι είναι σχετικά μακριά από τη χώρα...η απόσταση δεν περπατιέται, και από συγκοινωνίες δεν ξέρω να σου πω τι παίζει γιατί εμείς είχαμε μηχανάκι..
Ότι άλλο θες να ρωτήσεις στη διάθεσή σου...
#14651

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Campix απάντησε στο θέμα: Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

Κίμωλος: Πήγα πέρυσι και μου άρεσε πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πολλή νυχτερινή ζωή και ενδείκνυται κυρίως για ζευγάρια θα έλεγα. Στο λιμάνι (Ψάθη) δεν έχει σχεδόν τίποτα, ένα καφενείο, μία ταβέρνα και μια στάση λεωφορείου, από όσο θυμάμαι. Όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος στη Χώρα, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μικρού χωριού (πλατεία με εκκλησία, παιδάκια να παίζουν και γιαγιάδες να κουβεντιάζουν το απόγευμα κλπ..). Το βράδυ έχει 3-4 πετρόστρωτα σοκάκια με πολλά μπαράκια που είναι γεμάτα από νεολαία, τουρίστες και ντόπιους. Είναι πολύ όμορφα, με αναμμένα κεριά, μαξιλάρες στα πεζούλια για να κάθεσαι, τραπεζάκια κλπ. Δεν είναι τύπου κλαμπ η φάση, πιο χαλαρά. Όσον αφορά στις παραλίες, έχει 2-3 καλές, αλλά όσο ήμουν εκεί είχε αέρα και δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Για μετακίνηση υπάρχει ένα λεωφορείο που κάνει κάποια αραιά δρομολόγια στα χωριά και τις παραλίες. Όσον αφορά στη διαμονή, είχαμε ρωτήσει 1-2 ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρήκαμε ανηφορίζοντας από το λιμάνι στη Χώρα, αλλά οι τιμές ήταν ~40 ευρώ/βράδυ και μας φάνηκαν ακριβά. Στο τέλος καταλήξαμε στο τουριστικό γραφείο του χωριού, όπου η πάρα πολύ εξυπηρετικότατη κυρία που το έχει, πήρε μερικά τηλέφωνα και μας βρήκε ένα υπέροχο δωμάτιο-μεζονέτα με 30 ευρώ/βράδυ (δεν είναι και ό,τι πιο φθηνό, αλλά τι να κάνουμε).

Φολέγανδρος: Πήγα επίσης πέρυσι, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μου κέρδισε την καρδιά η Κίμωλος. Έχει λίγες ωραίες παραλίες, τις οποίες εμείς επισκεφθήκαμε με ημερήσια εκδρομή με καραβάκι. Συμφωνώ σε όλα με την Πόπη πιο πάνω, εκτός από το ότι το κάμπινγκ είναι μακριά. Η διαδρομή κάμπινγκ-λιμάνι είναι ~20 λεπτά με τα πόδια (από ασφαλτοστρωμένο δρόμο, περνώντας μέρη με ωραία θέα κλπ) και από εκεί υπάρχει σχετικά τακτική συγκοινωνία με λεωφορείο για να πας στη Χώρα ή σε όποιο άλλο χωριό θέλεις.

Αν θέλεις διακοπές με περισσότερο νταβαντούρι, παρεϊστικες κλπ, θα σου πρότεινα κοντινό νησί με τα δύο προαναφερθέντα, τη Μήλο. Έχει και κάμπινγκ σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτό της Φολεγάνδρου που ευνοεί και τις γνωριμίες ;)
#14689

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 80
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 39

warmup απάντησε στο θέμα: Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

Αρχικά αν θες να πας μόνο σε οργανωμένο κάμπινγκ η Φολέγανδρος είναι η μόνη λύση! Αν σου αρέσει και το οργανωμένο όσο και το ελεύθερο τότε δεν έχεις πρόβλημα! Και τα 2 νησιά είναι πολύ όμορφα, η Φολέγανδρος έχει περισσότερο κόσμο και επιλογές για έξω. Η Κίμωλος λίγα αλλά καλά! Η Φολέγανδρος πάντως πολύ τσιμπημένες η τιμές στη Χώρα (τουλάχιστον για μένα) αλλά όλα οκ! Βολεύει και το λεωφορείο αν πας χωρίς αμάξι αφού φαντάσου έχει μόνο ένα κεντρικό δρόμο και μετά χωματόδρομους οπότε θα γυρίσεις και το νησί (παραπάνω για το θέμα δεν ξέρω γιατί είχα πάει με αμάξι) Το κάμπινγκ έμενα μου άρεσε πολύ, ήσυχο όσο δεν πάει, 80ς όσο δεν πάει επίσης (πραγματικά από άλλη εποχή) και έχει και μια συμπαθητική παραλία μερικά βήματα πιο κάτω. Μπορείς να κάνεις και ελεύθερο στον Άγιο Νικόλαο μια χαρά!
Στην Κίμωλο μόνο ελεύθερο, χαλαρά όμορφα πράγματα, πολύ όμορφες παραλίες, τα λίγα μαγαζάκια που έχει ωραία και οικονομικά!

Αυτά!

"happiness only real when shared"
#14695

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

mag απάντησε στο θέμα: Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

Kάτι πιο συγκεκριμένο για Κίμωλο; Άμα πάω χωρίς να ξέρω, θα βρω κάποια παραλία για ελεύθερο εύκολα; Χρειάζομαι και μεταφορικό;
Ευχαριστώ προκαταβολικά
#14741

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Campix απάντησε στο θέμα: Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

Κοίτα, το λεωφορείο της Κιμώλου σε πηγαίνει σε 3-4 παραλίες μόνο, διότι δεν υπάρχουν παντού ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι. Από κει και πέρα, έχει κάποια μονοπάτια που μπορείς να ακολουθήσεις για να πας και σε άλλες παραλίες. Θα σου πρότεινα ένα μηχανάκι για μεταφορικό μέσο πάντως.

Από παραλίες, εγώ είχα πάει στα Πράσα και στην Αλυκή-Μπονάτσα-Καλαμίτσι, η οποία είναι μια τεράστια αμμουδιά αρκετών χιλιομέτρων. Στα Πράσα ήταν οργανωμένη, είχε μια καντίνα αν δεν κάνω λάθος και ξαπλώστρες στην παραλία. Στην Αλυκή δεν είχε τίποτα, ούτε καν πολύ κόσμο για την ακρίβεια, και είχε και μερικές σκιές από αρμυρίκια. Αλλά σκηνές δεν είχα δει.
Τώρα για ελεύθερο, είχα δει μερικούς με σκηνές που μόλις είχαν καταφτάσει στο νησί. Μετά δεν ξέρω τι απέγιναν.

Δες αυτόν τον χάρτη της Κιμώλου:
www.kimolos.gr/images/XARTHS_touristikos.jpg
Το λεωφορείο κάνει μόνο τη διαδρομή με μπλε χρώμα. Και οι πορτοκαλί διαδρομές γίνονται εύκολα με τα πόδια. Οπότε πιστεύω ότι οι παραλίες που βρίσκονται κοντά σε αυτές τις διαδρομές θα έχουν αρκετή κίνηση από κόσμο και συνεπώς κίνδυνο για ελεύθερο. Αν βρεις κάποια σχετικά απόμερη, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. :bestwishes:
#14746
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mag

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

konstx απάντησε στο θέμα: Re:Κίμωλος ή Φολέγανδρος;

Το κάμπινγκ στη Φολέγανδρο το άφησα πριν μιζ,βδομάδα. Καθαρό, ζεστό νερό πάντα, ωραίο φαγητο κ πολύ νεολαία. Πήγα μόνος κ έφυγα με 5ατομα παρέα. Παίζουν ζευγάρια, αλλά πολύ πάνε κ μόνοι (τους είδα). Ηλικίες κυρίως 30+. Με 20€ ενσ άτομο τρώει χορταστικά!!!
Κ λεωφορείο κάθε μισή ώρα για χώρα.


Αυτά!

Εστάλη από το Windows Phone μου
#14769

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ