Αυτός ρωτάει, εμείς τι απαντάμε;

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos δημιούργησε το θέμα: Αυτός ρωτάει, εμείς τι απαντάμε;

Ασχολούμαι με forum σχετικά με το camping στην ουσία από τότε που αγόρασα το τροχόσπιτο μου το 2008.
Διάβασα πολλά και έγραψα και εγώ κάποια. Αν και ξέρω ότι ίσως ¨θυμώσω¨ μερικούς, θα τολμήσω να γράψω κάποιες σκέψεις μου. Αφορούν δε αποκλειστικά το κομμάτι του forum που ασχολείται με τα τροχόσπιτα. Όχι το υπόλοιπο.
Πέρα από τους τακτικούς που μπαίνουν και διαβάζουν ή γράφουν στο forum (αυτό ή τα υπόλοιπα του χώρου) οι οποίοι έχουν γνώσεις και εμπειρία, υπάρχουν και αυτοί που τώρα βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα.
Έχοντας περάσει από αυτό το στάδιο θυμάμαι ότι έψαχνα απεγνωσμένα κάποιον να με βοηθήσει, να μου πει μερικά πράγματα, να με κάνει να ξεπεράσω αυτό το σκόπελο της ελληνικής νομοθεσίας, να ξεφύγω από τις πολλές παγίδες που μου έβαζαν κάποιοι ασυνείδητοι.
Η πρώτη μου προσπάθεια υλοποιήθηκε με ¨το αλφαβητάρι του τροχόσπιτου¨, στην ουσία ένα οδηγό για αυτόν που ξεκινάει.
Όμως και απαντώντας σε ερωτήσεις.
Θεωρώ λοιπόν ότι οι απαντήσεις που δίνονται ειδικά στους νέους πρέπει να έχουν ουσία, σωστή κατεύθυνση, να μην τους παραπλανούμε και το σημαντικότερο όλων ¨Στα πλαίσια του νόμου¨. Δεν μπορεί να δίδονται απαντήσεις που προσανατολίζουν σε παράνομες ενέργειες.
Είμαστε στην Ελλάδα, και(;) τι σημαίνει αυτό (;) ναι αδελφέ κάντο έτσι και δεν τρέχει τίποτα(!!).
Όχι ο σκοπός μας πρέπει να είναι η προστασία των μελών (και όχι μόνο) μέσα από ολοκληρωμένες απαντήσεις που θα βασίζονται στις γνώσεις μας αλλά και στην νομοθεσία.
Ξέρω ότι δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα. Πολλές φορές και η νομοθεσία δεν βοηθάει, τρανταχτό παράδειγμα είναι το Β96 το δίπλωμα του οποίου στην ουσία κανείς μας δεν είναι σίγουρος, όμως όταν δεν είμαστε 1000% σίγουροι ας μην είμαστε κάθετοι στις απαντήσεις μας.
Αυτά είχα να πω. Ελπίζω να δούμε την ουσία της υπόθεσης και να ακουστούν εποικοδομητικές απαντήσεις.

ΥΓ
Ποιο πάνω έγραψα ¨ Αφορούν δε αποκλειστικά το κομμάτι του forum που ασχολείται με τα τροχόσπιτα¨ για ένα απλό λόγο.
Το τροχόσπιτο κινείται ή μπορεί να κινηθεί στο δρόμο κατά συνέπεια οι ενέργειες του ιδιοκτήτη του δεν έχουν αντίκρισμα μόνο σε αυτόν.

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#15609

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Αυτός ρωτάει, εμείς τι απαντάμε;

Το thread που άνοιξα πριν λίγο καιρό με θέμα “ Campers (humor) ”, νομίζω ότι δίνει την καλύτερη δυνατή απάντηση και στο ερώτημά σου…

Με άλλα λόγια, (σχεδόν) το κάθε μέλος ενός forum έχει διαφορετική ηλικία – ωριμότητα – φιλοσοφία – γνώση - εμπειρία, συνεπώς σε ένα οποιοδήποτε θέμα θα απαντήσει και διαφορετικά. Εκεί αποδίδω την διαφορετικότητα, αλλά και στην ημιμάθεια και όχι σε δόλο – εσκεμμένη παραπληροφόρηση.
Από κει και πέρα, είναι θέμα του καθενός να το ψάξει παραπάνω, να “φιλτράρει” αυτά που διαβάζει, να κρατήσει αυτά που θεωρεί ορθά και να απορρίψει αυτά που θεωρεί λάθος.

Προσωπικά, δεν με ενοχλεί η διαφορετικότητα. Εξάλλου, δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι με την πρώτη ανάγνωση ενός thread καταλήγουν σε συμπεράσματα – ενέργειες και δεν το ψάχνουν περισσότερο.
Αυτό που πάντα με ενοχλούσε και με ενοχλεί είναι οι περιπτώσεις των threads, οι οποίες ξεκινάνε με το θέμα Α, πάνε στο Β και καταλήγουν στο Γ. Έτσι, ενώ έχεις στραβωθεί στο googlάρισμα και μετά από ώρα φαίνεται να έχεις βρει το θέμα που σε απασχολεί και κατ’ επέκταση τις (πιθανές) απαντήσεις που ψάχνεις, πάντα, μα πάντα κάποιος π@π@ρα$ θα βρεθεί, θα πετάξει την π@π@ρι@ του και η συζήτηση θα πάει αλλού…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15612

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 120
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 22

Athens Geo απάντησε στο θέμα: Αυτός ρωτάει, εμείς τι απαντάμε;

Πολύ ωραίο "το αλφαβητάρι του τροχόσπιτου"
Η προσπάθεια ήταν αποκλειστικά δική σου ;

Γιώργος Δ:)
#15617

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos απάντησε στο θέμα: Αυτός ρωτάει, εμείς τι απαντάμε;

Αν και το ζητούμενο στο συγκεκριμένο topic δεν είναι αυτό που ρωτάς, εγώ θα σου απαντήσω παραθέτοντας κείμενο από την τελευταία σελίδα του ¨Αλφαβητάρι του τροχόσπιτου¨. Ελπίζω να σας κάλυψα με αυτό το κείμενο.
γράφω
Το αλφαβητάρι του τροχόσπιτου προσπαθεί να μοιράσει γνώση και να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο του camping. Όλα όσα θα διαβάσατε είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, έρευνας στο Internet, ατελείωτων συζητήσεων της παρέας και πολύτιμης βοήθειας ορισμένων επαγγελματιών του χώρου. Εγώ απλά θέλησα να τα ενώσω σε ένα κείμενο με την ελπίδα ότι οι μεγάλη αγκαλιά των κατασκηνωτών θα μεγαλώσει μέχρι να αγκαλιάσει το κόσμο όλο.

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#15620

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 178
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35

LOI απάντησε στο θέμα: Αυτός ρωτάει, εμείς τι απαντάμε;

Ο θείος έχει δίκιο. Περί π@π@ρε$. :smiley-angr
Πάντως kastrinos έθεσες ωραία το θέμα και φυσικά δεν ανταποκρίνεται μόνο στο τροχόσπιτο αλλά και σε ότι επιλέξεις να κάνεις σε οποιοδήποτε τομέα. Συγχαρητήρια για τις απόψεις και των δύο σας. :worthy:
#15899

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ