Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε???

Δημοσκόπηση: Τι επιπέδο κόστους εξοπλισμό διαθέτετε?

ΧΑΜΗΛΟ: 0€ - 250€
5 35.7%
ΜΕΣΟ: 250€ - 500€
2 14.3%
ΥΨΗΛΟ: 500€ - 1000€
3 21.4%
ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ: 1000€ και άνω
4 28.6%
Συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων: 14 ( Tribal21r, kostasngr, Ο τζάμπας Ζει, RottenLungs, elias74gr ) Δείτε περισσότερα
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοσκόπηση
  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

@ Tigris: Πάω στοίχημα ότι η 1η μου σκηνή είναι πιο “συλλεκτική” από την δική σου! Αφού σκέφτομαι να ανοίξω thread με upload φωτογραφιών vintage σκηνών και εξοπλισμού camping… :laugh:

@ jorgepap: Φίλε, με όλο το σεβασμό, αλλά νομίζω ότι είσαι εκτός θέματος… Το θέμα - ερώτημα, έχει να κάνει με το κατά πόσο τελικά “αξίζει” να κατηγορούμε την “φτωχή” - "φθηνή" ελληνική αγορά. Πόσοι από εμάς την ψάχνουμε (γιατί όντως αξιοποιούμε το κάτι παραπάνω), συνεπώς “δικαιούμαστε” να παραπονιόμαστε ή έστω και να κατηγορούμε.

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15220

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

jorgepap απάντησε στο θέμα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

θείε γιώργο, δεν νομίζω πως είναι πολοί αυτοί που κατηγορούν την ελληνική αγορά για τα προϊόντα της εκτός κάποιον που πραγματικά το ψάχνουν το θέμα.
Αυτός που θα δοκιμάσει τη σκηνή του σε ελεύθερο κάμπιγκ με αέρα και βροχή θα ψαχτεί λίγο περισσότερο και δε θα πάρει σκηνή των 50€, οι περισσότεροι όμως κάνουν κάμπιγκ τον αύγουστο σε κάποιο οργανομένο κάμπιγκ με πιθανότητες να συναντήσουν δηνατό αέρα και βροχή περιορισμένες, ακόμη και κυκλάδες που υπάρχουν δυνατοί άνεμοι μέσα στο οργανωμένο φυσάει ελάχιστα και δεν υπάρχει θέμα με τη σκηνή.

το ζήτημα είναι καθαρά εμπορικό, είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης. Αν αυξηθούν οι ανάγκες για ποιοτικές σκηνές οι έμποροι θα προσαρμόσουν τα προϊόντα τους στις ανάγκες των πελατών. Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στην αθήνα τουλάχιστων που γνωρίζω, που πουλάνε ποιοτικές σκηνές. Πόσες πουλάνε σε κάθε σεζόν;;; αν πούλαγαν αρκετές δεν θα ενδιαφερόντουσαν να αυξήσουν την συλογή τους και την ποιότητά τους;;; Ταυτόχρονα οι κατασκευαστές σκηνών πέρα του ελλαδικού χώρου θα ενδιαφέρονταν να κατασκευάσουν μοντέλα σκηνών για τις ελληνικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι, υπάρχουν ελάχιστα μοντέλα που μπορείς να στήσεις. Η terra προσπάθησε να αυξήσει την ποιότητά της και ανάλογα τις τιμές της, η campus απλά βολεύετε με τις επικρατούμενες συνθήκες, αν αλλάξουν οι συνθήκες θα αλλάξουν και πολιτική.

Δεν νομίζω πως είμαι και τόσο εκτός θέματος γιατί υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φυλές κάμπερς και ο εξοπλισμός κάθε κάμπερ και το κόστος του στην τελική, αν το αναλύσεις καταδικνύει και τη φυλή στην οποία ανήκει ο κάμπερ.

Οι ξαπλώστρες και τα τραπεζοκαθίσματα μια χαρά ποιότητας είναι, το ίδιο και οι υπνόσακοι, οι τέντες παραλίας έχουν αναβαθμιστεί υπερβολικά, κατσαρολικά, γκάζια, φωτιστικά, ψυγεία μια χαρά. Εκεί που χωλένουμε είναι στο βασικό, στις σκηνές. Γνωρίζω άτομα που κάνουν κάμπιγκ για χρόνια με σκηνή 50€, αν δεν τους σκιστεί σε κανένα αέρα ή δε μπει νερό μέσα δεν έχουν λόγο να την αλλάξουν.
#15222

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Uncle George πολύ καλή η ιδέα για το thread μόνο που θα με βάλεις σε μπελάδες γιατί θα αναγκαστώ να ψάχνω στο πατάρι για τις φωτογραφίες της εποχής.Όσο για τις σκηνές σε προκαλώ να συγκρίνουμε τα μοντέλα για να δούμε πιο είναι πιο "συλλεκτικό" :P
#15226
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ο τζάμπας Ζει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos απάντησε στο θέμα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Αν και έχω από το 2008 τροχόσπιτο θα τολμήσω να πω τη γνώμη μου. Μπορεί σε πρώτο διάβασμα να θεωρείτε ότι η σκηνή και το τροχόσπιτο δεν έχουν κοινό σημείο. Σας βεβαιώ ότι το ύψος της επένδυσης επηρεάζει σημαντικά και τις δύο κατηγορίες.

Θεωρώ ότι σε ότι κάνεις στην ζωή σου πρέπει να το κάνεις μελετημένα και με πρόβλεψη. Ίσως κάποιος να μην μπορεί να διαθέσει το απαιτούμενο ποσό για την αγορά ενός σωστού εξοπλισμού. Κατανοώ ότι δεν έχουν όλοι το ίδιο πορτοφόλι. Όπως επίσης ότι πάντα υπάρχει η ¨ανάγκη¨ των διακοπών και ότι όλοι κάνουμε παραχωρήσεις για να καλύψουμε αυτή την ανάγκη.

Ξέρω ότι αρκετοί θα κάνουν camping με σκηνές των 50 ίσως και λιγότερων euro. Το σέβομαι απόλυτα. Όμως και επανέρχομαι στο ¨μελετημένα και με πρόβλεψη¨ αυτή η κίνηση θα σου εξασφαλίσει απροβλημάτιστες διακοπές ή θα σε βάλει σε μπελάδες; Μήπως να κάνει κάποιος λιγότερες μέρες διακοπών αλλά με το σωστό τρόπο;

Πολλές φορές κατά την διάρκεια που βρίσκομαι σε camping έχει χρειασθεί να βοηθήσω γείτονες που είχαν προβλήματα είτε από τον αέρα είτε από την βροχή. Είδα ανθρώπους να περνάνε το βράδυ μέσα στο αμάξι τους γιατί η σκηνή είχε γεμίσει νερά.

Είδα ανθρώπους να εγκαταλείπουν το camping και να ψάχνουν δωμάτιο σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο.

Τελικά με τις φτηνές επιλογές κερδίζουμε;

Όσον αφορά τους επαγγελματίες του χώρου η άποψη μου είναι ότι ελάχιστοι είναι σωστοί επαγγελματίες.

Το μειωμένο αγοραστικό κοινό ή την μειωμένη αγοραστική περίοδο δεν την ισοσκελίζεις με αυξημένες τιμές αλλά εντοπίζοντας άλλους τρόπους που μπορούν να συντηρούν το κατάστημα το υπόλοιπο χρονικό διάστημα .

Παρακολουθώ συστηματικά τις αγορές του εξωτερικού. Και προσπαθώ τις όποιες αγορές μου να τις κάνω από εκεί.

Πολλές φορές και εκτός σεζόν.

Γιατί όταν μπορώ να είμαι 30% τουλάχιστον οικονομικότερος να πάω στον ντόπιο που δεν θέλει να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα.

«Κάποτε είπα σε έναν έμπορα της Αθήνας. Αυτό που θέλω το πουλάς 200 euro, από το Internet χωρίς κόπο το παίρνω 140, εγώ θα σου δώσου 170 και θα το πάρω από εσένα γιατί είσαι έλληνας και η αντίδραση του ήταν ¨εγώ θα βρω κάποιον να το πουλήσω με 200(!!!!) γιατί να το δώσω σε εσένα;»

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#15241

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 178
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35

LOI απάντησε στο θέμα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Πολύ συζήτηση για το τίποτα. Νομίζω!!! Ο φίλος μιλάει κατά την γνώμη μου για κάποιους τύπαδες (Α)που κατηγορούν και όταν πάνε διακοπές δεν κάνουν διακοπές αλλά αγώνα επιβίωσης(που ούτε για αυτό είναι άξιοι). Δεν παίζει ρόλο η τιμή αλλά η ποιότητα. Έχω δύο εξοπλισμούς για camping μία για το αυτοκίνητο και μία για την μηχανή. Δεν συγκρίνω το κόστος του ενός με του άλλου διότι είναι τεράστια η διαφορά αλλά προσπάθησα να πάρω όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα με τα χρήματα που διέθετα.
#15322

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Κάπως έτσι LOI…

Και στην τελική, δικαίωμα του καθενός να την βρίσκει όπως θέλει, αλλά τουλάχιστον ας μην κατηγορεί δημοσίως – ανεξέλεγκτα - αναίτια…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15325

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ