Hot
Ήμουν εκεί από τις 16 έως τις 23 του Αυγούστου και μπορώ να πω πως για παρέες νέων που έχουν μία εμπειρία στο camping είναι αποδεκτό. Με λίγη παραπάνω φροντίδα στην καθαριότητα (Ντους-Τουαλέτες) και στην αντιμετώπιση της σκόνης θα ήταν άπαιχτο. Λίγο η τοποθεσία, λίγο οι παρέες, λίγο η διάθεση, εγώ πέρασα πολύ καλά!!
Η τρομακτικότερη προσωπική (το τονίζω) εμπειρία: Είχα πάει πριν από 5-6 χρόνια. Θυμάμαι να ξυπνάω μούσκεμα στον ιδρώτα, κολλητά μας μία σκηνή γάλλων (οικογένεια με 2 παιδάκια) που έκαναν φασαρία και... έψηναν ψάρια - είχαμε μυρίσει ολόκληροι... ΟΚ, ατυχία, αλλά είμασταν ο ένας πάνω στον άλλον κ δεν είχε επαρκή ίσκιο. Μείναμε ένα βράδυ και όπου φύγει φύγει.
Εγκατειλημενο και με στοιχειωδεις υποδομες. Παρ ολα αυτα βρισκεται σε ενα φανταστικο νησι. Οποτε πας προετοιμασμενος και με καλη διαθεση να ευχαριστηθεις ότι σου δινει.
Η Deborah τα ειπε μια χαρα.
παιδια τα εχετε πει ολα και δεν διαφωνω με κανεναν .εμεις ειμαστε οικογενεια με 2 παιδια. δεν παιζει αυτο το καμπινγκ! ειναι το κλασικο χυμα απαραδεκτο!περασαμε ομως τελεια.στο λαστιχο καναμε μπανιο.
για αυτες τις στιγμες ομως ζουμε!
ειχα ξανα γραψει αλλα δεν βαθμολογησα και καποια επιπλεον.
καλοκαιρι 2009 τελη ιουλιου μεχρι 10 αυγουστου.
επειδη πηγαμε σχετικα νωρις στησαμε στο κατω μερος του καμπινγκ, κατω απο τις τουαλετες, δεν εχει καλαμωτες αλλα εχει κατι δεντρακια και χωρο μπροστα απο τη σκηνη. δεδομενω οτι ημασταν 8-9 ατομα και θελαμε χωρο για τραπεζακι, αιωρα, και mini-κουζινα ηταν μια χαρα..πηραμε και μια τεντα βεβαια, η οποια φανηκε τελικα χρησιμη αλλα οχι απαραιτητη. ολες οι αλλες θεσεις ηταν χαλια. ο 1 διπλα στον αλλον, με μια ψαθα μονο εξω απο τη σκηνη, δεν θα αντεχα ουτε 1 μερα. οι τουαλετες ηταν παλιες αλλα οχι βρωμικες, απλα επρεπε να πετυχεις τη σωστη ωρα. στο ταβερνακι δεν φαγαμε γιατι μαγειρευαμε ή πηγαιναμε στη χωρα αφου ειχαμε αμαξι. γενικα τα πραγματα ειναι λιγο χυμα, υπηρχαν ατομα που στησαν μαζι μας και επειδη ειναι στο κατω μερος του camping δεν τους ειδε ποτε και δεν πληρωσαν και ποτε ή αλλοι που πηγαν και δηλωσαν 5 αντι για 10 μερες...νομιζω οτι μονο εγω πρεπει να πληρωσα κανονικα τελικα...και μου εκανε και εκπτωση λογω των πολλων ημερων..αν δεν πας στη καβατζουλα αυτη δυσκολα τα πραγματα.
Ας πω και εγω την εμπειρία μου πριν από 2 καλοκαιρια: όλα όσα λέγονατι εδω ισχυουν στο ακέραιο. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ...Οι τουαλέτες, το εστιατοριο, τα πάντα πεθαμένα...Όσο για τη σκια, είμασταν εξαιρετικα τυχερές και βρήκαμε κάτω από το μοναδικό δέντρο (έναν ευκάλυπτο)του καμπινγκ, αλλά μόνο κατι θάμνοι και καλαμωτές υπάρχουν.
Το αυτοκίνητο είναι παντελώς άχρηστο στο νησί, μιας και έχει μόνο έναν δρόμο, βέβαια το λεωφορείο μπορεί να σε περιορίζει από άποψη ώρας αλλα δεν θα μου έκανε καρδιά να πληρώσω 100 και ευρώ για να περάσω το αυτοκίνητο. Όσο για την απόσταση από το καμπινγκ στον καραβοστάση σιγά τα ωά, γυμναστικούλα!
Η φολέγανδρος είναι μια κούκλα, με αυθεντικό χρώμα, ωραία μαγαζάκια για φαγητό, και φοβερη χώρα, οπότε αξίζει και μια μικρή ταλαιπωρία στο κάμπινγκ. Εξάλλου νομίζω πως τα δωματια είναι απλησίαστα, έγινε και αυτή της μόδας...
Φολεγαδρούλα όμορφη , η χώρα απο τις πιο γραφικές των κυκλάδων και συμπαθητικες παραλίες. Το camping καλούτσικο , αυτο που ειναι πολυ καλό ειναι το εστιατόριο που εχει πολυ καλο φαγητο και νορμαλ τιμες και γενικα αραζεις εκει και χαλαρωνεις . Το ασχημο ειναι οτι δεν ειναι κοντα στη χωρα , και γενικα θα ηταν καλο να εχεις οχημα . Στο λιμανι πας με τα ποδια αλλα δεν εχει τιποτα το ιδιαιτερο , η χωρα λεει . Η καθαριοτητα οχι καλη και εγκαταστασεις παλιες . Εμεις περασαμε φανταστικα γιατι το νησι ειναι ατμοσφαιρικο και το βραδακι εχει ωραια μπαρακια για ποτακια . Η παραλια μποστα ειναι καλουτσικη , αλλα πας λιμανι και παιρνεις το καραβακι που σε παει σε ομορφοτερες.
Πηγα περυσι στο καμπιγκ της φολεγανδρου την περιοδο του δεκαπενταυγουστου.Εγω και η κοπελα μου ηλικιας 30 και 25 αντιστοιχα μειναμε πολυ ικανοποιημενοι εως παρα πολυ. Το μερος ειναι καμπιγκ σε ξερονησι οποτε για σκια δεν το συζηταω.ευτυχως μετα απο πολους υπολογισμουσς και λιγη κωλοφαρδια βρηκαμε ενα κλαδι στην κυριολεξια που με τον καταλληλο προσανατολισμο της σκηνης μας χτυπουσε ο ηλιος μονο το απογευμα.Απο τιμες ειναι λογικες και δεν μου ζητησαν,εξτρα χρεωση για το παρκιγκ. Στο εστιατοριο μπορεις να φας οτι μαγειρευτο φαγητο θελεις σε σχετικα καλες τιμες.Reception και εργαζομενοι ευγενικοι και προθυμοι αφου μου εδωσαν 2 καρεκλες και τραπεζακι απο το εστιατοριο για να εχω εξω απο την σκηνη. Απο καθαριοτητα, καθε πρωι που πηγαινα τουαλετα ηταν καθαρες και καθαριζονταν και κατα την διαρκεια της μερας,βεβαια ηταν παλιες και λιγο στεναχωρες. Το κουζινακι ειναι οντως μικρο αλλα δεν αντιμετωπισα προβλημα χωρητικοτητας οσες μερες ημουν εκει...ισα ισα που συμφαγαμε αρκετες φορες με ξενους και οτι δεν ειχαμε εμεις το περναμε απο αυτους και τουμπαλη και καναμε κ 2 γνωριμιες. Γενικα οσοι κανουν καμπιγκ δεν νομιζω οτι ψαχνουν να βρουν το λουξ μερος με ολες τις πολυτελειες στα ποδια τους.Επειδη ομως πληρωνεις για να απολαυσεις την φυση ζητας και ζητας και ζητας. Ειμαι κατασκηνωτης απο τα γεννοφασκια μου που λενε και εμεινα ικανοποιημενος απο το καμπιγκ και απο το νησι και τις ομορφιες του. Μειον ειναι μερικοι τραμπουκοι καταστηματαρχες που σε βλεπουν σαν σκισμενο πενταευρο...το παιρνουν αλλα ξηνιζουν....!!! επεισης επειδη το νησι ειναι για περπατημα δεν πας στην παραλια με ολα τα αξεσουαρ πανω σου σαν κρεμαστρα και ουτε επειδη εχεις και κοτερο θα πηγαινεις οπου θελεις βολτα...Γενικα θα προτεινα να απιφυγετε τα μαγαζια του λιμανιου και ιδιαιτερα την ταωερνα του καλυμνιου γιατι θα σας κλεψουν και στο τελος θα σας δειρουν κιολας...
Λοιπόν, κάνω κάμπινγκ από μωρό (αλήθεια όσο θυμάμαι τον εαυτό μου κάθε καλοκαίρι γυρνούσαμε με τους δικούς μου σε κάπμινγκ ανα την Ελλάδα) και συνεχίζω και τώρα που βάρεσα τα 30! Πήγα στην Φολέγανδρο πριν 3 χρόνια, καταρχήν θα ήθελα να εκθιάσω το νησί, ήταν υπέροχο και πανέμορφο, όχι τόσο από άποψη παραλιών αλλά από άποψη τοπίων, δεν έχει καμιά σχέση με τις κλασικές Κυκλάδες, η Χώρα της ήταν πάρα πολύ όμορφη, θύμιζε χωριό της ορεινής Ελλάδας με παραδοσιακό καφενεδάκι κάτω από πλατάνια κτλ. και από τιμές έβρισκες και φτηνό φαι και φτηνό ποτό αρκεί να ψαχνόσουν λιγάκι και να μην πήγαινες στα πολύ τουριστικά μέρη όχι όμως φτηνά καταλύματα, τα δωμάτια ήταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!Τώρα όσον αφορά το κάμπινγκ....ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ!!!! Μιλάμε ήταν επιεικώς ΑΘΛΙΟ!! Από που ν'αρχίσω, από τις τουαλέτες που ήταν πενταβρώμικες, από τα ντουζ που εκτός από σκουριασμένα δεν είχαν ζεστό νερό, από το ότι ο βόθρος έζεχνε ΟΛΗ ΜΕΡΑ, από το εστιατόριο-καφετέρια που δεν είχε τίποτα της προκοπής(ούτε το φραπε δεν πετυχαίναν καλό!), απ'το ότι με τέτοιες άθλιες συνθήκες ήθελαν να μας χρεώσουν και το πάρκινγκ για το μηχανάκι παρ'ολο που δεν υπήρχε άνθρωπος να φυλάει το πάρκινγκ????!!!!!
Πήγα φέτος Αύγουστο. Οι τιμές των δωματίων στην Φολέγανδρο έκανε την επιλογή του μοναδικού camping του νησιού μονόδρομο.
Έστησα πίσω που έχει καλή σκιά κάτω από τις καλαμωτές, αλλά πρέπει να είσαι τυχερός για να πιάσεις μια από τις 7 ή 8 θέσεις με καλή σκιά.
Η τουαλέτες, οι πίσω, ήταν Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΕΣ. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο βρώμικες τουαλέτες, ούτε στα σαπιοκάραβα... Τα τηλέφωνα από τις ντουζιέρες σκουριασμένα, το ίδιο και οι κρεμάστρες πίσω από τις πόρτες. Οι πόρτες δεν έκλειναν, υπήρχαν σφηκοφωλιές στο ταβάνι... Κάποιες τουαλέτες και ντουζιέρες μπροστά ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά το ανακάλυψα πολύ αργά δυστυχώς.
Πρίζες δεν υπάρχουν, παρά μόνο στην ταβέρνα και αυτές πολύ λίγες. Είχε ουρά για να φορτίσεις το κινητό σου.
Η ταβέρνα έκανε απαράδεκτο καφέ, αλλά το φαγητό ήταν πολύ καλό και φτηνό.
Πολύ φτηνό camping, αλλά σιχάθηκα τον εαυτό μου.
Χρειάζεται άμεσα ανακαίνιση, γιατί σου δίνει την εντύπωση εγκατάλειψης.