Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 18:02

Όνειρα γλυκά στη σκηνή

Γράφτηκε από την

Να σηκώνεσαι το πρωί, να βγαίνεις από τη σκηνή και να πηγαίνεις κατευθείαν στη θάλασσα για την πρώτη βουτιά: λίγες εμπειρίες ομορφότερες από αυτήν μπορώ να σκεφτώ. Εκτός βέβαια αν δεν σηκώνεσαι ανανεωμένος αλλά εξαντλημένος από μια νύχτα αϋπνίας. Το τελευταίο σενάριο το έχουμε ζήσει όλοι όσοι δεν έχουμε τον ύπνο στο τσεπάκι, κατηγορία στην οποία ανήκω κι εγώ. Τουλάχιστον με τα χρόνια έχω συγκεντρώσει κάποιους κανόνες που με βοηθούν να κοιμάμαι καλύτερα. Ελπίζω να βοηθήσουν και εσάς.

  • Τι θα χρειαστείτε από εξοπλισμό ύπνου: 1. έναν υπνόσακο, 2. ένα υπόστρωμα ή ακόμη καλύτερα ένα φουσκωτό στρώμα ύπνου (όχι θαλάσσης), 3. ένα φουσκωτό ή κανονικό μαξιλάρι, 4. ένα σεντόνι ή μια κουβερτούλα για την ψύχρα, 5. και, προαιρετικά, μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες.
  • Αν χρησιμοποιήσετε φουσκωτό στρώμα αντί για υπόστρωμα, μπορείτε να παραλείψετε τον υπνόσακο, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα επιπλέον σεντόνι για να ντύσετε το στρώμα. Επίσης, ακόμη κι αν το μαξιλάρι σας είναι φουσκωτό, μια μαξιλαροθήκη θα σας βολέψει.
  • Η ευρύχωρη σκηνή είναι απαραίτητη, ειδικά αν στριφογυρίζετε στον ύπνο σας (είτε εσείς είτε ο συγκάτοικός σας). Ενδεικτικά, αν είστε δύο άτομα επιλέξτε σκηνή των τριών ή των τεσσάρων ατόμων, για να χωρέσετε πιο άνετα και εσείς και οι αποσκευές σας.
  • Δώστε βάση στον προσανατολισμό της παραλίας. Αν είστε πρωινοί τύποι, προτιμήστε μια ανατολική παραλία. Αν κάμπινγκ σημαίνει για εσάς ξενύχτι, επιλέξτε μια δυτική παραλία, ώστε να εξασφαλίσετε μια μικρή παράταση για τον πρωινό ύπνο σας.
  • Αν έχετε υπόστρωμα και όχι φουσκωτό στρώμα, στήστε τη σκηνή σας σε χώμα ή σε άμμο. Το βότσαλο, ακόμη και το ψιλό βότσαλο, μπορεί να χαλάσει τον ύπνο σας.
  • Αν είστε ευαίσθητοι στον ύπνο, έχετε έναν λόγο παραπάνω να αποφεύγετε τις παραλίες που πιάνει ο αέρας. Μια σκηνή που μαστιγώνεται ολονυχτίς από τα μελτέμια δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση το ιδανικό υπνοδωμάτιο – ακόμη κι αν στερεωθεί καλά με πασσάλους.
  • Για να μη δεχτείτε ανεπιθύμητους επισκέπτες ενώ κοιμάστε (έντομα, ερπετά ή τον σκύλο της διπλανής σκηνής), κρατήστε οπωσδήποτε κλειστό το φερμουάρ της σκηνής. Για επιπλέον προστασία από τα κουνούπια, αντί για τα εντομοαπωθητικά σπρέι προτιμήστε την πιο φυσική λύση των τσιρότων με σιτρονέλλα. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε να κατασκηνώνετε κοντά σε λιμνάζοντα νερά, όπου η μάχη σας με τα κουνούπια θα είναι μάλλον άνιση.
  • Η μεγαλύτερη απειλή για τον ύπνο σε σκηνή είναι οι εξωτερικοί θόρυβοι. Οι ωτοασπίδες περιορίζουν τους θορύβους (εφόσον βέβαια σάς βολεύει να κοιμάστε με αυτές), αλλά δεν μπορούν να τους εξαλείψουν. Επιλέξτε λοιπόν ένα οργανωμένο κάμπινγκ ή μια παραλία με κατασκηνωτές του δικού σας προφίλ, οι οποίοι δηλαδή ακολουθούν λίγο πολύ το ίδιο πρόγραμμα με εσάς. Έτσι, θα μειώσετε τον κίνδυνο να ξυπνήσετε πρωί πρωί από τις φωνές της οικογένειας στο γειτονικό τροχόσπιτο ή, αντίθετα, να ξαγρυπνήσετε από το πάρτι της διπλανής παρέας. Αστάθμητοι παράγοντες βέβαια υπάρχουν πάντα στο κάμπινγκ, οπότε αν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στον θόρυβο ίσως η μόνη λύση είναι να διαθέσετε κάποια χρήματα παραπάνω για να νοικιάσετε τροχόσπιτο, που προσφέρει σχετική ηχομόνωση.

 

Διαβάστηκε 8190 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Online E-Campers

Today 2959

Yesterday 7236

Week 28279

Month 162348

All 12488372

Αυτή τη στιγμή online 343 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 2959

Yesterday 7236

Week 28279

Month 162348

All 12488372

Αυτή τη στιγμή online 342 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions